צור קשר

Contact US

פנו אלינו בכל נושא.
נשמח לענות ולסייע בהקדם


הקומה ה-19

גישה ישירה אל הגג
07מאי
1Comment

דופלקס המשתרע על פני 130 מ"ר ועוד 90 מ"ר מרפסת הציב אתגרים אדריכליים לא פשוטים ונדרשה עין מזויינת כדי להבחין בפוטנציאל שטמן בחובו     הדירה שתכננו יעל ושירה, אדריכליות בעלות משרד התכנון והעיצוב 'הילל אדריכלים', המתמחה בתכנון ועיצוב פרויקטים למגורים, היא דירה שעמדה למכירה במשך כחצי שנה כיוון שהיו לה מספר מגבלות תכנוניות שהרחיקו ממנה רוכשים פוטנציאליים רבים. רוחבו של המטבח הסתכם ב- 2.80 מטר בלבד והמדרגות לקומה השניה היו ממוקמות מול הכניסה במרכז החלל וניטרלו כמעט כל אפשרות לגמישות תכנונית בדירה. אין ספק לייעוץ שמעניקים אדריכלים עוד בטרם רכישת נכס מסוים, משמעות כבדת משקל והמקרה הזה מהווה דוגמא מצוינת לכך. האדריכל רואה את הדברים בפרספקטיבה שונה מהלקוח הפרטי ויכול לשפוך אור על אלמנטים רבים שיסייעו בקבלת החלטה הנכונה לרוכש. הלקוחות במקרה הזה העריכו שקיים פוטנציאל לדירה וביקשו את דעתן המקצועית של שירה ויעל. השתיים הגיעו לדירה לפגישת יעוץ, כדי לראות ולהתרשם, לשמוע את הצרכים ולהעריך האם הנכס מתאים לרכישה ובאיזה עלויות של שיפוץ כרוך הפרויקט. השתיים ראו את הפוטנציאל והמליצו לרכוש את הנכס, מה שהפך אותן באופן טבעי לאדריכליות הפרויקט.

הלל אדריכלים

הלל אדריכלים

באיזו דירה מדובר? "הדירה היא דירת דופלקס בקומה ה-19 במגדל מגורים באיזור בקעת אונו. שטח הדירה כ-130 מ"ר בנוי עם 90 מ"ר מרפסת גג מרוצפת בקומה השניה. הדירה פתוחה לנוף אורבני ונהנית מארבעה כיווני אויר. הדיירים הם זוג הורים לארבעה ילדים בני 5-17"

קומה 19 בבניין מגורים

קומה 19 בבניין מגורים

מה היו העקרונות המנחים?   "בראשית התהליך הנחו אותנו מספר עקרונות. היה לנו חשוב לייצר חלל שימקסם את תחושת הגודל והמרחב של כל פונקציה. רצינו שכל פונקציה תיהיה מוגדרת בפני עצמה אבל שעדיין תתקבל הרגשה של חלל אחד מרווח. כדי ליצור חלל גדול, ככל שניתן, בחרנו להזיז את המדרגות לפינה הנסתרת ביותר במרחב, מצד שמאל לדלת הכניסה. הזזת המדרגות דרשה התמודדות עם בדיקה של המהנדס שתכנן את הבניין וקבלת הפתרון ההנדסי הנכון ממנו. בהמשך, שאפנו, ליצור חלל שמתאים למשפחה ולסגנון החיים שלה. מדובר במשפחה חברותית במיוחד. ההורים,שניהם אנשי קריירה עסוקים ומצליחים שמקדישים את סופי השבוע למשפחה וחברים ומארחים כמעט בכל שבת לארוחה או שתיים. הילדים לעומתם פנויים יותר ופשוט ממלאים את הבית בחברים וחברות במשך כל השבוע. בעניין הזה קיימנו חשיבה משותפת עם הלקוחה ובחרנו ליעד חלל משותף לילדים מחוץ לחדרים שלהם. הדירה המקורית מנתה ארבעה חדרי שינה בקומת הכניסה. אנחנו ויתרנו על חדר אחד לטובת חדר משפחה. הרסנו את קירות החדר שגבלו במעבר שבין החדרים ובמקומם יצרנו דלתות הזזה לכיס שמאפשרות לחלל להראות כחלק המשכי של המרחב בדירה ועדין ניתן לסגור אותן ולהנות מפרטיות. מכיוון שלא ניתן היה לגעת במעטפת ולשנות את גדלי החלונות נאלצנו להתאים את חלוקת החלל החדשה לפתחים הקיימים. לשם כך נאלצנו לחצות חלון, במספר מקומות ולהשתמש בו בשני חללים שונים למשל חציו במטבח וחציו בחדר הרחצה."

שאפנו, ליצור חלל שמתאים למשפחה ולסגנון החיים שלה

שאפנו, ליצור חלל שמתאים למשפחה ולסגנון החיים שלה

באיזה אופן תוכנן החלל? "למעשה הכניסה לבית היא כניסה למרחב שממנו מסתעפות הפונקציות השונות. מצד שמאל הסלון-ובהמשכו המרפסת. ממול המטבח ולימינו פינת האוכל. מימין, במיקום של המטבח המקורי יצרנו פינת משפחה. הסלון מכיל גם פינת פסנתר. הוא תוכנן לישיבה ואירוח ללא טלויזיה ובכך התאפשר ליצור בינו ובין המטבח הסמוך מחיצה נמוכה בלבד. המדרגות החדשות נקבעו בפינת הסלון. בחרנו לייצר מדרגות מקונסטרוקצית פלדה בשילוב עץ. מדרגות אוריריות שניתן לראות דרכן והן אינן חוסמות את החלל. יצרנו גרם מדרגות גבוה שניתן לעמוד תחתיו, כך שהשטח הזה למעשה התווסף והגדיל את הסלון. את המטבח תכננו באופן מאוד פרקטי. הוא מכיל שטחי אחסון רבים ומשטחי עבודה נוחים. במרכזו מיקמנו אי, המאפשר ישיבה לארוחה משפחתית יום-יומית של כל בני המשפחה. מימין למטבח ממוקמת פינת האוכל, שמקומה הוגדר באמצעות התאורה שמעליה וארון הכלים שלצידה. בחרנו בשולחן עגול כדי ליצור חלל בעל זרימה הרמונית, ללא פינות והפרעות, במיוחד לאור הזוויות המיוחדות המאפיינות את מעטפת הדירה. כדי להתאים את פינת האוכל לצורכי האירוח של מהשפחה, נבחר שולחן שניתן להרחבה מדורגת ויכול לשמש לאירוח של למעלה מ-20 סועדים. פינת המשפחה שיצרנו צופה לסלון וניהנת גם ממבט למרפסת. היא מכילה ספריה מרשימה ופינת ישיבה נוחה לצפיה בטלויזיה. בהמשך בין המטבח לפינת האוכל יצרנו מעבר רחב שבקצהו מיקמנו את חדר המשפחה הנוסף המשמש בעיקר את הילדים וחבריהם. מימין למעבר ממוקמים שרותי האורחים ודלת הזזה מזכוכית חלבית מאפשרת כניסה נסתרת ומפתיעה לחדר כביסה. משמאל ממוקם חדר הרחצה של הילדים. מצידי חדר המשפחה, ממוקמים חדרי הילדים."

הדירה המקורית מנתה ארבעה חדרי שינה בקומת הכניסה. אנחנו ויתרנו על חדר אחד לטובת חדר משפחה

הדירה המקורית מנתה ארבעה חדרי שינה בקומת הכניסה. אנחנו ויתרנו על חדר אחד לטובת חדר משפחה

כיצד תכננתם את הקומה השניה? "בקומה השניה הרחבנו את השטח במטרה ליצור יחידת הורים מרווחת. הקפדנו ליצור מעין מבואה במעלה המדרגות, המובילה ישירות לגג מבלי להיכנס ליחידת ההורים."

הקפדנו ליצור מעין מבואה במעלה המדרגות, המובילה ישירות לגג מבלי להיכנס ליחידת ההורים

הקפדנו ליצור מעין מבואה במעלה המדרגות, המובילה ישירות לגג מבלי להיכנס ליחידת ההורים

גישה ישירה אל הגג

גישה ישירה אל הגג

נדמה שיחידת הורים הפכה להיות החלל כמעט הכי חשוב בבית "תכנון יחידת ההורים היה מאתגר במיוחד. השטח היה מוגבל.  היו עמודים קונסטרקטיביים במיקומים בעייתים שנאלצנו להתחשב בהם והייתה מגבלה למקם את השרותים בקרבה לצינור הביוב הקיים. בנוסף לכל אלה רצינו לייצר יחידה מרווחת ומפנקת המכילה אחסון רב, הניהנת מהנוף האורבני המשתקף ובה בעת, ממראה המרפסת רחבת הידיים והמעוצבת, הנושקת ליחידה."

יחידת ההורים בקומה השניה

חדר האמבט ביחידת ההורים שבקומה השנייה

יחידת ההורים בקומה השניה

יחידת ההורים בקומה השניה

מה החומרים המרכזיים שבחרתם להשתמש בהם? "החומרים שנבחרו לפרויקט מעניינים ומרעננים מבחינתנו. בעלת הבית בעלת טעם טוב ורצון לנסות דברים מעניינים וחדשים. הגענו איתה לויה ארקדיה ויחד בחרנו את החומרים שיעטפו כל חדר רחצה. כל חדר אופיין בקו ייחודי לו. זה מתבטא בריצוף המיוחד-אריחי זליש מרוקאיים, בחיפויים התואמים, בנגרות ובפריטים המשלימים. לכל חדר יש סיפור אחר וצבעוניות שונה אבל עדיין קיים חוט מקשר שיוצר זרימה הרמונית בין כולם. לרצפה כולה נבחר פרקט עץ אלון מעושן ורצפת המרפסת התחתונה רוצפה באריחי אבן טרוורטין בגדלים משתנים. אנחנו מאמינות שבדירה אפילו יותר מאשר בבית, חשוב להעניק דגש לבחירת הריצוף. בשל העובדה שהחלונות סטנדרטיים יחסית, ביקשנו למשוך את תשומת הלב לכיוון רצפה מעניינת ודומיננטית שתחמם את האווירה. בחדר השינה, ביחידת ההורים, ניסינו ליצור אוירה של מלון בוטיק. הטפט בגב המיטה, רצפת הפרקט, הוילונות והטקסטיל משתלבים יחדיו לחדר אפוף אווירה שלא מתחשק לצאת ממנו. חדר הרחצה הצמוד מופרד בדלת הזזה ומאפשר יציאה ישירות למרפסת. הריהוט בדירה הובא בחלקו מארה"ב שם התגוררה המשפחה מספר שנים. אנחנו ביקשנו עוד בראשית הפרויקט תמונות ומידות של הפריטים הקיימים והתייחסנו אליהם בתכנון ליצירת התמונה הכוללת. החומרים המרכזיים שנבחרו לפרויקט, בינהם – פרקט אלון, ריצוף אבן, אריחים אותנטיים, כולם מויה ארקדיה, בשילוב עבודות הנגרות תרמו ליצירת אוירה נעימה ולא פורמלית מדי. את עבודת השיפוץ המורכבת ביצע קבלן השיפוצים כפיר יעקובסון."

פינת נטילת ידיים

פינת נטילת ידיים

כל פינה בדירה קבלה את מלא תשומת הלב

כל פינה בדירה קבלה את מלא תשומת הלב

עד כמה אתן מחשיבות בתכנון את המבט קדימה? לפעמים מיוחד מדי מקשה על מכירה עתידית "כמשרד שמתמחה בתחום המגורים אנחנו תמיד מתייחסות גם לנושא הכלכלי של השבחת הנכס. במקרה של הדירה הזו הפתרון התכנוני ללא ספק השביח את ערך הדירה. מבחינתנו זה הישג להגיע לפתרון שבו הדירה משרתת בצורה מושלמת את המשפחה שגרה בה וגם כהשקעה יש לכך ערך נד"לני עתידי."

This Post Has One Comment:

  • שירה says:יוני 14, 2016 at 3:10 am

    תודה לויה ארקדיה על הכתבה המעולה
    תיקון טעות בפרטים שלנו:
    "הדירה שתכננו הדס ושירה, אדריכליות בעלות משרד התכנון והעיצוב 'הלל אדריכלים'"

    Reply

Leave a reply:

* required