facebook pixel

צור קשר

Contact US

פנו אלינו בכל נושא.
נשמח לענות ולסייע בהקדם


מחשיבים את עצמכם אנינים? תכינו את החיך ואת הכיס

מחשיבים את עצמכם אנינים? תכינו את החיך ואת הכיס 4
29יול
0Comments

נדמה לכם שדקלום מנות מומלצות מתוך תפריט מסעדה שזכתה בכמה כוכבי מישלן,  יציב אתכם כאניני טעם מביני דבר? יכול להיות, אבל יש עוד כמה מרכיבים שיכולים להיות אורחים בצלחת רק של מי שהפרוטה נמצאת בכיסו, ולספק לו חוויה קולינרית מעוררת חושים.

תנו לי קצת מהלבן הלבן הזה

הפטריה היקרה בעולם

הפטריה היקרה בעולם

מי שטעם פעם אחת כמהין לבן כנראה שלא יוכל להגמל. הארומה הייחודית והגוף שמעניקה הפטריה לכל מנה בה היא משורבבת, מרימים את רף ההנאה מכל ביס לרמות ששום ברומטר לא יכול להכיל. פטריית הכמהין הלבנה היא הפטריה היקרה בעולם וכמו מלכה אמיתית, מתעוררת לחיים בין החודשים ספטמבר – דצמבר בכל שנה וגדלה ביערות צפון איטליה.  מי שאחראי למצוא את הפלא הקולינרי הזה הם חזירים וכלבים שהוכשרו במיוחד למשימת הציד היוקרתית. את הטעם האנין של הפטריה אפשר לפגוש בעיקר במנות שונות של פסטה ובביצים, בימים שהחלטתם לפנק את עצמכם בארוחת בוקר של בעלי הדם הכחול.

כמה עולה? בין 7 ל- 11 דולר לגרם. מנה ממוצעת של 8 גרם תעלה לכם לא פחות מ-90 מצלצלים ירוקים.

השחור של האלפיון העליון

פולי קפה מוכנים לטחינה

פולי קפה מוכנים לטחינה

 

פולי הקפה שיצאו ממערכת העיכול

פולי הקפה שיצאו ממערכת העיכול

לפי בתי קליית הקפה שנפתחים כאן בשנים האחרונות, עוד אפשר לחשוב שמדובר כאן במעצמת קפה, מה שדי בטוח, על אף שלא השקענו בבדיקה מעמיקה, נדמה ששום בית קלייה לא ימכור לכם את פולי הקופי לואק. פולי הקפה המיוחדים עברו, לפני שהגיעו למכונת הקפה, במערכת העיכול של סיבט, חיית לילה פרוותית הדומה במראה לשילוב בין גור זאבים לשועל. מיצי העיכול של הסיבט מנטרלים את המרירות של הפולים, על ידי הסרת החלבון מסוים, שגורם לטעם המר. הקפה המתקבל נחשב לקפה החלק והאיכותי בעולם. פולי הקפה יוצאים בצואה של הסיבט, נאספים באופן ידני, אחד אחד  ועוברים לטחינה.

כמה עולה? על כוס קפה מבית היוצר של הסיבט תאלצו להיפרד מ-100 עגול של דולרים.

תכינו את הגרון

  Dalmore Trinitas - סינגל מאלט

Dalmore Trinitas – סינגל מאלט

ייתכן ותמצאו יקרים ממנו אבל גם אם הוא לא הכי יקר, הוא ישתלב בגאון בכל רשימת TOP 5 יוקרתית. הכירו את ה-  Dalmore Trinitas – סינגל מאלט. וויסקי בן 64 שנים שנחשב פריט אספנים לאור העובדה כי מהמהדורה הוויתיקה שלו קיימים רק 3 בקבוקים בכל העולם.

כמה עולה? 150 אלף דולר לבקבוק

פטפוטי ביצים

קווייאר שחור - מספיקה נגיעה קטנה

קווייאר שחור – מספיקה נגיעה קטנה

במקרה הנדון פטפוטי הביצים מלאי משמעות. הקוויאר השחור, הוא למעשה ביצי הדגים של דג החדקן ונחשב למעדן גורמה מהיקרים שיש. גבשושיות הביצים המבריקות מגיעות באריזות קטנות למראה, כיאה למעדן שמספיקה רק נגיעה ממנו כדי להבין את העניין. ביצי החדקן יקרות בעיקר בשל העובדה כי לוקח 10 שנים לדגת החדקן להפיק את הביצים הראשונות שלה.

כמה זה עולה? 12 דולר לגרם. מנה ממוצעת של קוויאר חדקן תעלה לכם 500 דולרים.

אדום ושעיר

שערות זעפרן - יכולות להגיע גם ל- 30$ לגרם בודד

שערות זעפרן – יכולות להגיע גם ל- 30$ לגרם בודד

אז זהו שלא מדובר בדוד המלך, אבל יכול להיות שבקרוב משפחה לא רחוק שלו. הזעפרן, שהפך להיות בן בית אצל שפים רבים כאן בביצה המקומית, הוא אחד התבלינים היקרים ביותר על הפלנטה. השימוש בזעפרן חייב להיעשות במשורה. שימוש מוגזם יהרוס את החוויה הקולינרית ויגרום לתוצאה ההפוכה. שערה או שתיים של זעפרן יעטפו את המנה בארומה אנינה ובעלת נוכחות ויתנו למנה בוסט של טעם משובח. הזעפרן מופק מסוג מסוים של צמח הכורכום הגדל אך ורק באגן הים התיכון ובמזרח התיכון. עבודת הקטיף, הניקוי, המיון והקלייה אחראים על המחיר היקר. איכותו של הזעפרן נמדדת במכון התקנים הבינלאומי בשוויץ, וציוני האיכות ממוקמים על סקאלה שבין 0-250, כשהקריטריוטנים לבדיקה הם בעיקר טעם, צבע וריח.

כמה זה עולה? גרם זעפרן שזכה לציון של קרוב ל-200 בסולם הבינלאומי יעלה לכם  בין 10-15 דולרים. זעפרן שקיבל ציון גבוה יותר יכול להגיע גם למחירים של 30 דולרים לגרם בודד ויותר.

מהקוטב הצפוני עד ללב היערות הטרופיים

140602_HRH_Sublimotion_AR_022

חוויית טעמים מן השדה- הסועדים על רקע שדות התבואה ועל השולחן כלי הגשה תואמי אווירה

ואם בגסטרונומיה נחשקת עסקינן, אין הזדמנות טובה מזו כדי לערוך היכרות עם ה- Sublimotion שנפתחה במאי האחרון ונכון לכרגע נחשבת למסעדה היקרה בעולם. אם נדמה לכם שראיתם הכל זה הזמן לחזור בכם. המסעדה הדנדשה ממוקמת במלון ה- Hard Rock באי איביזה ומתהדרת בשף הספרדי פאקו רונסנו, זוכה כוכבי המישלן. הרצון לקרב את הסועד לתחושות ולמקור ממנו מגיעה המנה שהזמין, הפיק מערכות שמע, תאורה, צלילים ווידאו ארט הפועלים כולם בעת אכילת המנה ומשתנים בהתאם למנות המוגשות אל השולחן. כך, כשתאכלו גלידה הוידאו ארט יציג נופים מהקוטב הצפוני, השולחן יתכסה ציפוי המדמה קרח והצלילים יהיו בהתאם ויכניסו את הסועדים לאווירה. בזמן שתוגש לכם מנה המושתת על פרי האדמה, תמצאו את עצמכם בתוך שדות חקלאיים עשירים בתבואה ופרי ויעניקו לכם תחושה של 100% טריות. לא בטוח שתצליחו לזכור שמה שנמצא אצלכם בצלחת הגיע מממטבח המסעדה ולא מגן העדן שבתמונה (במקרה הזה זה כנראה היינו הך). Hard Rock Hotel Ibiza/ Platja d en Bossa, S/N, 07817(Sant Jordi Eivissa  אתר המסעדה

כמה זה עולה? תמורת קרוב ל-2100 דולרים (שהם קצת מעל ל- 7000 שקלים) תוכלו ליהנות מחוויה על חושית  שתהפוך את הסעודה לחוויה עשירה ברבדים.


Leave a reply:

* required
לתיאום שעת ייעוץ חינם

לפגישת יעוץ חינם עם אדריכל חייגו 072-3926633 או השאירו פרטים:

לתיאום פגישת ייעוץ